Nordsjællands Coastal regatta - særligt med fokus på BeachSprinten

Resultater

Coastalroningen har fået en ny tju-bang disciplin

- og den blev afprøvet for første gang herhjemme i Humlebæk

BeachSprint er på verdensplan kun nogle få år gammel og helt anderledes end, hvad coastal roere er vant til. På tre minutter er det hele afgjort, og vejen til succes i disse underholdende head-to-head dueller kræver meget mere end råstyrke og teknik.

I weekenden fik nogle af landets bedste roere lejlighed til at prøve kræfter med disciplinen, da Nordsjællands Coastal Regatta i Humlebæk bød på noget så sjældent som danmarkspremiere på denne forhåbentlig nye OL-disciplin.

Det er ikke helt forkert at kalde BeachSprint for roernes svar på sprinternes 100 meter-distance. Thorleif Rud Lindholms vindertid i finalen lød på bare 2,57 minutter. Samtidig har hele setup’et en lille snert af den klassiske Le Mans-start over sig fra dengang man løb hen til bilerne. Man så i Humlebæk, at flere roere nok lige skal vænne sig til at indlede en kaproning med 50 meters sprint på stranden. Den korrekte slalom-bane rundt om tre gule bøjer testede også roernes evner i at kunne navigere på vandet.

Formanden for Dansk Forening for Rosport, Henning Bay betegner forud for danmarkspremieren på BeachSprint i Humlebæk disciplinen for et spændende og fornyende element i dansk og international roning.

”Måske kommer disciplinen på det olympiske program i 2024. BeachSprint er et publikumsvenligt head-to-head race hvor to både med start fra stranden konkurrerer på en 250 m lang bane. Kun vinderen går videre til næste heat. Atleterne skal ud over roteknik og råstyrke nu mestre endnu et element nemlig hav, bølger og vind. BeachSprint Coastal Roning giver rosporten nogle nye spændende muligheder der forhåbentlig kan medvirke til at tiltrække nye medlemmer samt understøtte Danmarks Idrætsforbunds ambitioner. Det bliver ekstremt spændende at se, hvordan de danske roere håndterer Coastal Roningens nye udfordring”, udtaler Henning Bay.

Artiklen er også offentliggjort på Roinfo.dk. Flot og grundig omtale af de øvrige løb findes også på Roinfo.dk

Lindholm

Thorleif Rud Lindholm fra DSR runder her vendebøjen og vinder herrernes enercoastal foran klubkammeraten Joen Jacobsen. Foto: Ole Madsen.

Anna Calina Schanze og Mette Dyrlund Petersen, som ses helt til højre, vandt 2x coastal foran Irene Kjærskov Pedersen og Cecilie Lützen Søltoft med Rikke Bloch og Sara Engberg på bronzepladsen.

Foto: Lisbet Steen

I herrernes ener coastal vandt Thorleif Rud Lindholm, DSR (nummer to fra venstre) foran Joen Petur Jacobsen, DSR. Bronze gik til Ryan Rosenberg og Christian Probst, begge fra Humlebæk Roklub.
Foto: Søren Mortensen

Lørdagens regatta bød nærmest på subtropiske temperaturer og gav roerne uventede udfordringer med varmen. Bølger og vind var der ikke noget af.

Til gengæld skulle man passe på ikke at dehydrere fuldstændigt ude på vandet.

Tæt kamp ved vendemærket på et af dagens 6000 meter løb.

Beach Sprint-banen var lagt ud på stranden nord for klubhuset

Der var en gang

i 2017 0g i 2019 var flg. klubber med:

Kalundborg Roklub

Halmstad gymnastik och roddförening

Helsingborg Roddklubb

Danske Studenters Roklub

Roklubben Stevns

Roforeningen KVIK

Fredensborg Roklub

Horsens Roklub

Aalborg Roklub